Psihopolis Institut - Webshop

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
sreda, 27 oktobar 2010 12:19

Formule ljubavi

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(15 glasova)

Kako ne upropastiti sopstveni život tražeći pravu ljubav

Autor: Zoran Milivojević
Naslov: FORMULE LJUBAVI
Podnaslov: Kako ne upropastiti sopstveni život tražeći pravu ljubav
Cena: 1.265,00 din. (sa PDV)
Pouzećem: 1.000,00 din. (sa PDV i PTT troškovima)
Veleprodajna cena za inostranstvo: 21 EUR (odobravamo rabat)

O knjizi: Knjiga Formule ljubavi rezultat je susreta psihoterapeuta s destruktivnim posledicama zabluda o ljubavi u životima njegovih pacijenata. Autor je izložio tridesetak osnovnih zabluda i pogrešnih uverenja, ukazao je na obrasce mišljenja, osećanja i ponašanja koji proističu iz takvih uverenja i na tipične probleme koji su njihova posledica – ljubavna nesreća i patnja. Dr Milivojević demistifikuje pojedinačne zablude i ukazuje na puteve njihovog prevazilaženja.


ISBN: 978-86-86653-40-6
Godina izdanja: 2016.
14 x 20, 472 str., mek povez

 

 

 

Knjiga Formule ljubavi je prvi naslov objavljen pod izdavačkim znakom Psihopolisa. Nakon svog prvog izdanja 1995. knjiga je sa sedam izdanja u Prometeju stekla kultni status i postala čitano i traženo delo ne samo kod nas.  Psihopolis je krajem februara  2007. objavio drugo izmenjeno izdanje i osmo štampanje, a već u avgustu iste godine i deveto štampanje, a početkom 2008. i deseto, jubilarno izdanje.
Neka od uverenja koja se razmatraju u knjizi su: Ljubav je smisao života; U pravoj ljubavi nema konflikta i ljutnje; U pravoj ljubavi seks je fantastičan; Prava ljubav je bezuslovna; Prava ljubav je bol; Može se volete samo jedna osoba, itd. Čitaocu može pomoći i test na kraju knjige (posebno za žene, posebno za muškarce) koji ukazuje na ona uverenja koja postoje u njegovim predstavama o ljubavi, a autor knjige ga upućuje na one delove knjige koji će čitaocu pomoći da preispita svoja uverenja.

Ljubav je najlepša stvar u životu... sve dok nešto ne krene naopako i dok ne nastupi patnja. Kada nas ostavi neko koga volimo mi tugujemo i ne znajući da patimo zbog toga što svojim iskrivljenim uverenjima o ljubavi sebi i partneru zadajemo nepotrebnu patnju. Upravo ta tamna strana ljubavi je predmet rada psihoterapeuta. Autor knjige polazi od prepostavke da je ljubav ono što verujemo da jeste i da snažno želimo da ostvarimo svoju svesnu ili nesvesnu predstavu o ljubavi

 

Knjiga je korisna svima onima kojima je ljubav visoka životna vrednost i koji žele da investiraju u svoju ljubavnu budućnost. U tom smislu čitanje ove knjige može biti jedna od najboljih investicija u sebe i svoju ljubavnu sudbinu. Namenjena je i kolegama psihoterapeutima i studentima psihoterapije kojima nudi jasan sistem rada sa problemima povezanim sa ljubavnim stresovima. Neskrivena nada autora je da će ideje iz ove knjige dopreti do mladih i sprečiti ih da u traganju za „pravom“ ljubavlju upropaste svoje živote.
Hrvatsko izdanje knjige objavljeno je u januaru 2009. (Mozaik knjiga, Zagreb), slovenački prevod knjige objavljen je 2002. (Formule ljubezni, Noemi, Pivka), a postojeći prevodi na italijanski, nemački i španski traže izdavače.

Ovo je sjajna knjiga na svetskom nivou od domaćeg autora koji poseduje evropsku erudiciju i američku jasnoću, knjiga za svakog ko voli i ko je patio zbog ljubavi i, na koncu – ovo je jedna od retkih knjiga o ljubavi koju čitaju i muškarci!
Knjigu preporučuju za čitanje i njeni ugledni recenzenti psiholog i psihoterapeut prof. dr Snežana Milenković i psihijatri prof. dr Mirko Pejović i prof. dr Jovan Marić.

Od posebnog je značaja što je na osnovu knjige nastao i sistem višednevnog intenzivnog psihološkog rada na sebi pod nazivom Reformulisanje ljubavi koji u obliku radionica za zainteresovane sprovode dr Milivojević i njegove kolege transakcioni psiho-savetnici i psihoterapeuti. U ove radionice se mogu uključiti svi koje je ova knjiga potakla da požele da praktično rade na sebi i da otkriju i promene svoj nesvesni ljubavni scenario.

Ako vas je knjiga FORMULE LJUBAVI potakla da poželite da praktično radite na sebi, onda je trenutak da se uključite u seminare radioničarskog tipa u kojima vam autor knjige i njegove kolege pomažu da otkrijete i promenite svoj ljubavni scenario. Za detalje oko organizacije seminara ili za kontakt sa obučenim savetnikom u vašoj okolini obratite se na Psihopolis institut d.o.o Novi Sad, tel: 021 47 36 664 e-mail:  Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Pročitano 21752 puta Poslijednja izmjena dana ponedeljak, 22 avgust 2016 11:05

Detalji knjige

  • Cena (komad): 1.000,00 din
You are here Izdavaštvo Formule ljubavi