Psihopolis Institut - Webshop

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
sreda, 27 oktobar 2010 12:19

Formule ljubavi

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

Kako ne upropastiti sopstveni život tražeći pravu ljubav

Autor: Zoran Milivojević
Naslov: FORMULE LJUBAVI
Podnaslov: Kako ne upropastiti sopstveni život tražeći pravu ljubav
Cena: 1.265,00 din. (sa PDV)
Pouzećem: 1.000,00 din. (sa PDV i PTT troškovima)
Veleprodajna cena za inostranstvo: 21 EUR (odobravamo rabat)

O knjizi: Knjiga Formule ljubavi rezultat je susreta psihoterapeuta s destruktivnim posledicama zabluda o ljubavi u životima njegovih pacijenata. Autor je izložio tridesetak osnovnih zabluda i pogrešnih uverenja, ukazao je na obrasce mišljenja, osećanja i ponašanja koji proističu iz takvih uverenja i na tipične probleme koji su njihova posledica – ljubavna nesreća i patnja. Dr Milivojević demistifikuje pojedinačne zablude i ukazuje na puteve njihovog prevazilaženja.


ISBN: 978-86-86653-40-6
Godina izdanja: 2010.
Izdanje: drugo izmenjeno, dvanaesto štampanje
14 x 20, 472 str., mek povez

 

 

 

Knjiga Formule ljubavi je prvi naslov objavljen pod izdavačkim znakom Psihopolisa. Nakon svog prvog izdanja 1995. knjiga je sa sedam izdanja u Prometeju stekla kultni status i postala čitano i traženo delo ne samo kod nas.  Psihopolis je krajem februara  2007. objavio drugo izmenjeno izdanje i osmo štampanje, a već u avgustu iste godine i deveto štampanje, a početkom 2008. i deseto, jubilarno izdanje.
Neka od uverenja koja se razmatraju u knjizi su: Ljubav je smisao života; U pravoj ljubavi nema konflikta i ljutnje; U pravoj ljubavi seks je fantastičan; Prava ljubav je bezuslovna; Prava ljubav je bol; Može se volete samo jedna osoba, itd. Čitaocu može pomoći i test na kraju knjige (posebno za žene, posebno za muškarce) koji ukazuje na ona uverenja koja postoje u njegovim predstavama o ljubavi, a autor knjige ga upućuje na one delove knjige koji će čitaocu pomoći da preispita svoja uverenja.

Ljubav je najlepša stvar u životu... sve dok nešto ne krene naopako i dok ne nastupi patnja. Kada nas ostavi neko koga volimo mi tugujemo i ne znajući da patimo zbog toga što svojim iskrivljenim uverenjima o ljubavi sebi i partneru zadajemo nepotrebnu patnju. Upravo ta tamna strana ljubavi je predmet rada psihoterapeuta. Autor knjige polazi od prepostavke da je ljubav ono što verujemo da jeste i da snažno želimo da ostvarimo svoju svesnu ili nesvesnu predstavu o ljubavi

 

Knjiga je korisna svima onima kojima je ljubav visoka životna vrednost i koji žele da investiraju u svoju ljubavnu budućnost. U tom smislu čitanje ove knjige može biti jedna od najboljih investicija u sebe i svoju ljubavnu sudbinu. Namenjena je i kolegama psihoterapeutima i studentima psihoterapije kojima nudi jasan sistem rada sa problemima povezanim sa ljubavnim stresovima. Neskrivena nada autora je da će ideje iz ove knjige dopreti do mladih i sprečiti ih da u traganju za „pravom“ ljubavlju upropaste svoje živote.
Hrvatsko izdanje knjige objavljeno je u januaru 2009. (Mozaik knjiga, Zagreb), slovenački prevod knjige objavljen je 2002. (Formule ljubezni, Noemi, Pivka), a postojeći prevodi na italijanski, nemački i španski traže izdavače.

Ovo je sjajna knjiga na svetskom nivou od domaćeg autora koji poseduje evropsku erudiciju i američku jasnoću, knjiga za svakog ko voli i ko je patio zbog ljubavi i, na koncu – ovo je jedna od retkih knjiga o ljubavi koju čitaju i muškarci!
Knjigu preporučuju za čitanje i njeni ugledni recenzenti psiholog i psihoterapeut prof. dr Snežana Milenković i psihijatri prof. dr Mirko Pejović i prof. dr Jovan Marić.

Od posebnog je značaja što je na osnovu knjige nastao i sistem višednevnog intenzivnog psihološkog rada na sebi pod nazivom Reformulisanje ljubavi koji u obliku radionica za zainteresovane sprovode dr Milivojević i njegove kolege transakcioni psiho-savetnici i psihoterapeuti. U ove radionice se mogu uključiti svi koje je ova knjiga potakla da požele da praktično rade na sebi i da otkriju i promene svoj nesvesni ljubavni scenario.

Ako vas je knjiga FORMULE LJUBAVI potakla da poželite da praktično radite na sebi, onda je trenutak da se uključite u seminare radioničarskog tipa u kojima vam autor knjige i njegove kolege pomažu da otkrijete i promenite svoj ljubavni scenario. Za detalje oko organizacije seminara ili za kontakt sa obučenim savetnikom u vašoj okolini obratite se na Psihopolis institut d.o.o Novi Sad, tel: 021 47 36 664 e-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Pročitano 16982 puta Poslijednja izmjena dana utorak, 14 januar 2014 19:37

Detalji knjige

  • Cena (komad): 1.000,00 din
Uvek u pravu
Uvek u pravu
1.300,00 din

Roditeljska moć
Roditeljska moć
1.150,00 din

Izaberi život
Izaberi život
800,00 din

INTERNET MOZAK
INTERNET MOZAK
1.000,00 din

BIPOLARNI POREMEĆAJ
BIPOLARNI POREMEĆAJ
700,00 din

You are here Izdavaštvo Formule ljubavi